Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Κατασκευής πισίνας με Ενεργά Καλούπια

Η μέθοδος κατασκευής πισίνας με πανέλα βασίζεται κυρίως στην τυποποίηση, χωρίς όμως να χαρακτηρίζεται προκάτ, και χωρίς να επιφέρει περιορισμούς στο σχήμα και στο μέγεθος της πισίνας.

Η πισίνα με πανέλα είναι μία πιο γρήγορη λύση από την πισίνα που θα κατασκευαστεί από μπετόν, ακριβώς γιατί βασίζεται στην τυποποίηση και εξυπηρετεί περιπτώσεις που είτε υπάρχει στενό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είτε πρέπει να περιοριστεί η όχληση στο κοντινό περιβάλλον.
Η λύση, που η εταιρεία μας χρησιμοποιεί ,είναι με πανέλα της Γαλλικής εταιρείας Mondial  και της εταιρείας Solid. Έχουμε επιλέξει τις δύο αυτές λύσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιούμε πισίνες οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους, ακόμη και με υπερχείλιση.
Η πισίνα, η οποία θα κατασκευαστεί με πανέλα, οπλίζεται – σκυροδετώντας ταυτόχρονα πυθμένα και τοιχία μαζί. Μετά την σκυροδέτηση τα πανέλα των τοιχίων παραμένουν και δεν απομακρύνονται όπως κάνει ο καλουπατζής στην συμβατική κατασκευή από μπετόν.
Τα πανέλα της εταιρείας Mondial επιδέχονται ως τελική επιφάνεια μόνο την μεμβράνη, ενώ τα πανέλα της Solid μπορούν να δεχθούν πλακάκι, ψηφίδα, ακόμη και pebble.

Ολοκληρωμένη κατασκευή πισίνας 5 χ 11 μ στην Σκόπελο σε 18 ημέρες.



Πηγή : http://www.piscinity.com/