Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΦΩΤΑ ΚΗΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ LED ΚΑΙ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΟ ΗΜΕΡΑΣ - ΝΥΧΤΑΣ

Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι ζουν σε μονοκατοικίες είναι ο ανεπαρκής φωτισμός της αυλής τους.

Ο φωτισμός των εξωτερικών χώρων είναι απαραίτητος για την ασφαλή διέλευσή μας στην οικία και ως μέτρο προστασίας από επίδοξους κλέφτες να μπουν στο χώρο μας.

Οι <<παραδοσιακοί>> τρόποι φωτισμού με χρονοδιακόπτες και προβολείς λυχνίας αλογόνου  έχουν ως αποτέλεσμα την μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνοντας κατά πολύ το λογαριασμό της ΔΕΗ, την συνεχή αλλαγή ανά εποχή του χρονοδιακόπτη και την μικρή σχετικά διάρκεια ζωής της λυχνίας.

Η πρόταση μου για τον φωτισμό της αυλής είναι με προβολείς τεχνολογίας LED με έλεγχο λειτουργίας του από φωτοκύτταρο ημέρας- νύχτας.

Η αντιστοιχία κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ ενός προβολέα LED με έναν κοινό προβολέα αλογόνου είναι 1:8 (Για παράδειγμα ένας προβολέας LED 10W έχει ισοδύναμη ισχύ με έναν προβολέα παλαιού τύπου 80W)

Σε συνδυασμό τώρα και με το φωτοκύτταρο ημέρας – νύχτας αποτρέποντας στην ουσία την άσκοπη λειτουργία του προβολέα κατά την διάρκεια της ημέρας από πιθανή απορύθμιση του χρονοδιακόπτη το όφελος αυξάνει σημαντικά…

Το συνολικό κόστος ενός προβολέα LED 10W και του Φωτοκύτταρου ημέρας νύχτας δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ(δεν έχουν υπολογιστεί στο κόστος αυτό τα καλώδια) , είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για εξωτερικό μόνιμο φωτισμό.

Φυσικά ανάλογα το χώρο την χρήση του και τις απαιτήσεις μας υπάρχουν και άλλοι πολλοί αυτοματισμοί, όπως τον έλεγχο του προβολέα LED με αισθητήρια κίνησης, με μαγνητικούς διακόπτες για την ενεργοποίηση του με το άνοιγμα της εξώπορτας και άλλα…


Ελπίζω να σας φάνηκε αρκετά χρήσιμο το άρθρο μου αυτό και για οποιαδήποτε απορία σας ή πιο συγκεκριμένες εφαρμογές θα χαρώ να σας να σας βοηθήσω αφού επικοινωνήστε μαζί μου. Στοιχεία επικοινωνίας κλικ εδώ…